אזרחים ישראלים המעדיפים לדלג על בירוקרטיה של חתונה דתית, יבחרו בנישואים אזרחיים.
אם עד לפני כמה שנים רוב הזוגות היהודים היו נישאים בחתונה יהודית כשרה, הרי שבשנים האחרונות ישנה עליה הדרגתית של זוגות יהודים המעדיפים להתחתן בחתונה אזרחית מתוך בחירה חופשית.
חתונה אזרחית תופסת יותר ויותר פופולאריות.

מה זה נישואים אזרחיים?
נישואים אזרחיים הם למעשה נישואים שאינם דתיים , הטקס הינו טקס אזרחי. ישנן מספר אפשריות לבוחרים להתחתן מחוץ לרבנות – נישואים אזרחיים בחו”ל, נישואים באמצעות הסכם זוגיות אצל עו"ד או תצהיר לחיים משותפים, נישואים בארץ בטקס חילוני רפורמי או קונסרבטיבי. בכל בחירה התהליך יהיה שונה גם במעמד וגם אם יאלצו בעתיד להיפרד בעתיד בתהליך הגירושים.
מה הסיבות לא לעבור ברבנות?
-זוגות פסולי חתנוה כמו עולים חדשים שלא מוגדרים יהודים או זוגות מעורבים, בני דתות שונות, זוגות חד מיניים זוגות שהחליטו להתחתן בחתונה רפורמית או קונסרבטיבית
וגם מסתבר, שלא מעט מן הזוגות היהודים אשר יכולים להתחתן ברבנות בוחרים לא להתחתן שם.
חתונה אזרחית במדינת ישראל עדיין לא ניתן לקיים, מה שמאלץ את אותם ישראלים לקבל את השרות הנדרש ממדינות אחרות כדוגמת קפריסין (רוב הישראלים מחליטים להתחתן בקפריסין באופן אזרחי).
ישנם 24 יעדים שונים בקפריסין אשר שם ניתן לבצע חתונה אזרחית, הטקס מתקיים בבניין העירייה.

למה לא ניתן להתחתן בחתונה אזרחית בישראל?
נישואים יהיו מוכרים על ידי הרשויות בישראל רק אם נערכו על ידי פקיד רשמי אשר הוסמך על ידי אחת מהרשויות הדתיות בישראל ,יהדות אורתודוקסית, נוצרית, דרוזית, או מוסלמית, הרשויות בישראל יכירו בטקסי נישואים אזרחיים, כאשר בני הזוג הם מאותה הדת, אבל אך ורק אם נערכו מחוץ לגבולות ישראל.
בשנים האחרונות נערכו עשרות דיונים בממשלה על אישור נישואים אזרחיים.
הדעות חלוקות בין אלה שרואים בנישואים האזרחיים במדינת ישראל אפשרות לפיצול האוכלוסייה לשניים – אלו שיוכלו לשאת יהודים ואלו שלא יוכלו, וכך תיפגע אחדותה וצביונה של המדינה היהודית. מנגד אומרים התומכים שצריך לאפשר לזוגות לנהל את טקס הנישואים הפרטי שלהם כרצונם וכל עניין הכפייה אינו מקובל עליהם.
זוגות ישראלים הנרשמים כנשואים אצל גופים המבצעים טקסים של חתונה אזרחית אינם יכולים להירשם כזוג נשואי במשרד הפנים על פי חוק.
האפשרות לנישואים אזרחיים נתונה רק לזוגות שהם פסולי חיתון על-פי הרבנות, וכן ההסדר פועל רק דרך השגרירות הרוסית.

לסיום, בשנת 2002 היה נראה כאילו מסתמנת התחלה של אפשרות להתחתן חתונה אזרחית גם בארץ, דרך השגרירויות הזרות. זו התחלה זה צעד, אך נכון לעכשיו, האפשרות נתונה רק לזוגות שהם פסולי חיתון על-פי הרבנות, ושוב ההסדר הנ"ל פועל רק דרך השגרירות הרוסית,
ברגע שהאופציה קיימת, ייתכן שבעתיד הלא מאוד רחוק נוכל לקיים נישואים אזרחיים גם בארץ.
כתבה טובה אבל רלוונטי רק כלפי אוכלסיה מסויימת ליהודים זה פחות רלוונטי